jueves, 24 de febrero de 2011

Entrevistant a en Pau Riba

Estàvem al Casal. Eren les 12 del migdia quan ha aparegut en Pau Riba amb el seu cotxe blau, ens ha saludat i ens ha guiat fins a la seva masia, situada a Tiana. Un cop allà, i després de netejar els baixos del cotxe a base de cops amb els sotracs del camí, hem arribat a una casa acollidora on el sol es deixava entreveure entre les fulles dels arbres que envoltaven el pati.
Ens hem endinsat cap a l'interior mentre ens ha envoltat aquella olor de masia antiga, una olor guardada en una petita calaixera d'un armari situat a un racó de la nostra ment, aquella olor tant familiar de casa els avis quan hi anàvem de petits.
Hem pujat unes escales de sostre baix i un cop a dalt en Pau ha obert una doble porta  de fusta. Després d'empènyer-la un parell de cops, ens ha facilitat l'entrada al seu lloc de treball, una sala composada per un escriptori amb un cendrer, amb una prestatgeria plena de cassetes i un ordinador envoltat de tot de fulls i notes escrites a mà. A la paret de davant un armari antic ple d'objectes curiosos. Al sostre una guitarra. Entremig una balconada que dóna al pati de baix pel qual hem entrat. Ens crida l'atenció el terra, tot fet de rajola antiga i amb petites rugositats curves fruit del pas del temps, per no parlar de la magnificència de la masia, els sostres alts, els rebedors i les sales annexes.
En Pau, amb un aire informal, un pentinat curiós (cap afaitat i dues clapes de pèl de forma rectangular ben perfilades a banda i banda del front), calçant unes sandàlies en ple mes de febrer, amb un explant que el converteix en cyborg (el seu rellotge) i consultant el correu a l'ordinador just abans de començar l'entrevista.
Ens ha dedicat una hora ben bona en la qual ens ha parlat d'ell, del seu món, les seves idees i de la seva perspectiva sobre en Neil i el món cyborg, filosofant sobre la societat i fent un anàlisi profund de la realitat més actual i del futur més pròxim, explicant quins són els projectes que té en comú amb en Neil.
Pensem que donarà una visió diferent i interessant sobre la temàtica que tractem al documental. Des d'aquí agrair a en Neil que ens hagi acompanyat i a en Pau la profitosa estona del seu temps que ens ha dedicat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario