martes, 23 de noviembre de 2010

Punts de disseny

Neil Harbisson ha presentat avui la col·lecció de punts de llibre sonocromàtics que ha fet en motiu del 13è aniversari de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra de Mataró. La biblioteca organitza el 4t Mercat d'intercanvi de punts de llibre.

"He agafat el cotxe, la càmera i el trípode i m'he dirigit cap a Mataró, direcció Plaça Granollers (pujant per Ronda O'donell) i he tombat al carrer de sobre de la biblioteca Pompeu Fabra. Realment és un d'aquells dies immaculats en els quals estàs tocat per la mà de Déu: un aparcament just davant i a la primera. Per tots aquells que siguin de Mataró o rodalies i freqüentin aquells entorns en vehicle de quatre  rodes, sabran del què estic parlant.

Aparco, cremallera de l'anorac amunt (és un dia d'aquells freds i ja són ben bé les 8 del vespre) i em dirigeixo cap a l'entrada de la biblioteca. Hi entro. L'ambient és més càlid i acollidor i vaig cap a la sala d'actes. Allà trobo una persona asseguda entre el públic, té una peculiaritat, porta una espècie d'antena electrònica al cap, és en Neil, em saluda amb el seu tímid somriure i m'assec al seu costat mentre m'explica amb un lleuger fil de veu quan farà la presentació. Estan realitzant una activitat, un nen i una nena, juntament amb 3 adults, llegeixen contes.

Després de degustar la lectura d'un escrit que parlava sobre la xocolata, amb els ulls tancats i amb una peça d'aquesta desfent-se dins la boca, ens hem dirigit cap a la taula on en Neil s'ha col·locat per presentar la col·lecció de punts de llibre que ha dissenyat en motiu del 13è aniversari de la biblioteca i els ha anat firmant, amb paciència,  a tota aquella gent que li demanava.

Més tard, quan han tancat la biblioteca, hem anat amb en Neil i un company seu, Andreu Català, a prendre alguna cosa a un bar. Allà hem estat parlant sobre idees i projectes comuns i debatent  sobre quin és el futur pel que fa a la programació, veient com una molt bona opció l'ús del programari lliure per desenvolupar projectes que puguin servir per ajudar a entendre quines sensacions viu en Neil des del seu punt de vista. Certament una tarda enriquidora."
                                                                                                 Roger Soldevila

Punts sonocromàtics from Xip Multicolor on Vimeo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario